Primăriță în conflict cu legea și nu numai

file3Primărița satului Iargara din raionul Leova, Claudia Ivanov, nu și-a declarat toate averile și a încălcat regimul juridic al conflictului de interese. La această concluzie au ajuns membrii Comisiei, în cadrul ședinței de astăzi.

În urma controlului, Comisia Națională de Integritate a constatat, că Claudia Ivanov nu a indicat în declarația sa, cu privire la venituri și proprietate, mai multe bunuri aflate în proprietate, și anume: două apartamente în Chișinău, două construcții și terenurile aferente acestora, un teren agricol, un lot pomicol și 3 conturi bancare. La fel, primărița nu a declarat trei mijloace de transport deținute de soțul său, precum și faptul că acesta este fondator și administrator al unei societăți comerciale.

Vizavi de soțul său, Claudia Ivanov a admis și un conflict de interese. Asta, deoarece primărița, fiind președinte al grupului de lucru responsabil de achizițiile publice, a desemnat, în calitate de câștigător al mai multor concursuri de achiziții, o societate comercială al cărei fondator și administrator este soțul său. Contractele încheiate de cei doi s-au referit la asigurarea a două grădinițe din sat, cu produse alimentare.

În cele din urmă, pentru aceste încălcări, Claudia Ivanov riscă să fie cercetată atât prin prisma art.3521 Cod Penal, cât și conform art. 3132 Cod Contravențional. În ultimul caz însă, aceasta poate contesta actul de constatare în instanța de contecios administrativ.

Serviciul informare și relații cu publicul