Prima ședință a Consiliului de Integritate al ANI a fost prezidată de Anatolie Donciu

Consiliul de Integritate (CI) al Autorității Naționale de Integritate întrunit la 30 decembrie 2016 a decis că următoarea ședință, care-și v-a desfășura lucrările la 16 ianuarie 2017, v-a examina Regulamentul de desfăşurare a concursului pentru suplinirea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte al Autorității. Proiectul urmează să fie elaborat de către unii membri ai Consiliul de Integritate. La următoarea ședință va fi discutat și proiectul regulamentului de organizare și funcționare a Consiliul de Integritate, care a fost elaborat de către aparatul ANI.

Potrivit legislației, membrii Consiliului de Integritate au la dispoziție două luni de la prima ședință, privind organizarea concursului pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte al ANI. La sfârșitul lunii februarie curent în Monitorul Oficial anunțul va trebui publicat. Solicitat să spună dacă va candida la una dintre aceste funcții,

Anatolie Donciu, Președintele în exercițiu al ANI a declarat că Consiliul de Integritate va avea un rol extreme de important în implementarea eficientă a pachetului de legi privind integritatea, adoptat în vara anului 2016. „Din start vreau să zic că poziția mea este de a extinde și fortifica anumite competențe ale Consiliului de Integritate. Studiind legea am ajuns la această concluzie”, a spus Anatolie Donciu.
În cadrul ședinței s-a discutat asupra elaboraării pe termen lung – un plan anual de activitate al CI. Potrivit deciziei Consiliului, următoarea ședință va fi prezidată de către Victoria Iftodi, membră propusă de Guvern în cadrul CI.

06.01.2017 Serviciul informare și relații cu publicul al ANI