Deputatul Mihail Poleanschi – în incompatibilitate de funcții

DSC_0113Comisia Națională de Integritate (CNI) a constatat, astăzi, că deputatul Mihail Poleanschi a încălcat regimul juridic al incompatibilităților deținând funcția de administrator al unei societăți comerciale concomitent cu cea de deputat.

În urma controlului s-a stabilit, că Mihail Poleanschi este fondator și administrator al societății în cauză din anul 2010, însă, potrivit Legii nr. 39 din 07.04.1994 despre statutul deputatului în Parlament, deputatul care se află în incompatibilitate va demisiona, în termen de 30 de zile de la data validării mandatului, din funcția incompatibilă cu mandatul de deputat. În cazul în care respectivul se află în incompatibilitate și nu a depus, în termenul menționat, cererea de demisie din funcția incompatibilă cu mandatul de deputat, după expirarea acestui termen este suspendat de drept din funcția incompatibilă.

Prin urmare, dacă actul de constatare al CNI cu privire la încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Mihail Poleanschi va rămâne definitiv, acesta va fi remis Comisiei juridice, pentru numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova, în vederea încetării calității sale de deputat.
Reamintim, că acesta este al doilea act de constatare adoptat de către Comisia Națională de Integritate în privința deputatului Mihail Poleanschi. La 27 martie curent, Comisia a clasat cauza reieșind din lipsa încălcării, de către acesta, a regimului juridic al declarării veniturilor și proprietății.

Serviciul informare și relații cu publicul